Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5181 niezalogowanych)
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
niechęci litwnów z goła nie widać . mam z litwinami wiele kontaktów bo tak się składa że pracowałem wielokrotnie z nimi . ogólnie wiadomo że chodzi o politykę a kontakty międzyludzkie to inna sprwa .
artykuły w prasie ......trudno , niech sobie piszą ....nie jestem redaktorem naczelnym żebym zabronił
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(akan)
Początkujący
Dobra, nie bede cie naciskal, bo odpowiadasz b. wymijajaco. Chodzilo o przyczyny...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
się przejedź na Litwę, to się dowiesz co oni myślą o Polakach
fakt, że w 1988 i dla mnie to było szokiem, bo inaczej uczyli w polskiej szkole,ale przynajmniej postarałem się poszukać przyczyny tego zjawiska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
trudno ....nie lubią nas jeszcze czesi za to zaolzie , białorusini bo łukasznka tak każe , niemcy bo wiadomo że ich przegonili polacy z ziem zachodnich , litwini bo ich okupowaliśmy , rosjanie za wymordowanie więżniów i gnębienie bolszewków , ukraińcy za całą historię , anglicy za najazd robotników na ich kraj , szwedzi za wypędzenie z pl a norki za przestępczość w ich kraju , zostają tylko węgrzy bratanki .........teraz już wiem czym pachnie polskie obywatelstwo .....normalnie wstyd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(Kovalska)
Początkujący
Andre med mark napisał:
trudno ....nie lubią nas jeszcze czesi za to zaolzie , białorusini bo łukasznka tak każe , niemcy bo wiadomo że ich przegonili polacy z ziem zachodnich , litwini bo ich okupowaliśmy , rosjanie za wymordowanie więżniów i gnębienie bolszewków , ukraińcy za całą historię , anglicy za najazd robotników na ich kraj , szwedzi za wypędzenie z pl a norki za przestępczość w ich kraju , zostają tylko węgrzy bratanki .........teraz już wiem czym pachnie polskie obywatelstwo .....normalnie wstyd

Aaa, no i jeszcze my siebie nie lubimy...
Normalnie żyć nie umierać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Kovalska napisał:
Andre med mark napisał:

Aaa, no i jeszcze my siebie nie lubimy...
Normalnie żyć nie umierać

ja siebie lubię .....jeszcze przynajmniej dziś a potem zobaczymy
jasta niech zmieni obywatelstwo bo polskie mu nie odpowiada ....kapustę i ogórki będzie mógł przewozić jako turysta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre med mark napisał:
białorusini bo łukasznka tak każe , ......teraz już wiem czym pachnie polskie obywatelstwo .....normalnie wstyd
nie obywatelstwo tylko NARODOWOŚĆ
Białorusini to bardziej nie lubią polskich PANÓW za historię
chociażby za te 150 cerkwi spalonych przez Wojsko Polskie w latach 30 XX wieku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
A ja sie wcale norkom nie dziwie, dzieka Bogu w moich okolicach nie za wielu rodaków, a tych co znam to niestety tylko w plastik wsadzić i do morza, niech sobie dryfują do PL, do tych swoich pipdówek na zadupiu wielkim. Sami alkocholicy, pędzący bimber gdzieś po strychach, awanturnicy, a do tego cwaniacy, oszuści i złodzieje. wstyd i hańba. Tylko taki rok przepracuje, 150tys Nok zarobi i na socjal idzie. Aż mi się głos załamuje jak mam się przyznać do narodowości. Dobrze o mnie tylko świadczy fakt, że norki z okolic widzą różnicę miedzy mną i moją rodziną a tymi popierdółkmi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Gasshybrid)
Wiking
mhm...mysle ze pozytywnych przykladöw sa miliony . a moze sami zaczniemy kolportowac prase w ktorej bedziemy pisali o naszym wkladzie dla tego kraju ?
w kazdej firmie pracuje polak , od najnizszego do najwyzszego stanowiska pracy.
co oni wiedza o polsce?
tylko to co zobacza na swoich ulicach..
my mamy lepsze i wyzsze wyksztalcenie
wieksze zaparcie do pracy
lepsze idealy
twardo okreslone cele
wieksze marzenia
lepsze relacje rodzinne
u nas nie ma 20% leczacych sie psychiatrycznie
u nas nie ma depresji
my spelniamy swoje marzenia ...

co moze wiedziec o nas ktos kogo wiedza szkolna opiera sie na 4klasie szkoly podstawowej naszego poziomu .

narzekajå bo nas sie boja ! boja sie ze nie dorastaja nam do piet , boja sie bo w kazdej branzy , w kazdej dziedzinie sa nie poreczni ...i powoloni .
My nauczeni nawet w sporcie jestesmy walczyc by wygrac ...a nie " bara spel" ..tez mi idealy ..
chalupy z drzewa , stare baby , stare samochody i stare chalupy ..

szkoda tylko ze wsrod nas zdarzaja sie Ci przez ktörych mamy takå opinie .
ostatnio bylem na spotkaniu w duzej firmie transportowej X.
przedstawiajac swoje plany , robiac kilkugodzinny wyklad z wykresami nagle ktos zapytal mnie
- z kad jestes?
odpowiedzialem z duma
-jestem POLAKIEM i jestem z tego dumny...

nastala cisza , przerwa na kawe ..po kawie z 10 oficjeli firmy zostaly 3 osoby..reszta " musiala byc zajeta"

NA SZCZESCIE MÖJ PROMOTOR opierd.............. ich i zapytal.
-czy przeszkadza wam jego narodowosc ? walnål reka w stöl i zapytal dalej ...
-nie sprzedajemy Andrzeja tylko produkt do diesel-gaz..co wam nie pasuje +

w pomieszczeniu nastala cisza . i nagle po jednym telefonie wszyscy nagle wrocili i posadzili swoje tylk ina miejscach
-potem kazdy " lizal ....."przeprosil za zachowanie ..

wkur.....sie na maxa.
mam zal do tych ktörym zawdzieczamy nasz polski wizerunek

szkoda ze polak to nie narodowosc tylko zawöd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(akan)
Początkujący
Krotko i na temat:
- w Polsce nie ma depresji?

www.geoland.pl/dodatki/zdrowie_ii/depresja.html

- "bara spel", to nie po norwesku, kolego...

- samo powiedzenie "Jestem z Polski", i automatyczne dodanie "i jestem z tego dumny" swiadczy o (ukrytym) kompleksie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok